Bereidingstijd:

20 – 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:
600 Gram Zoete Aardappelen
2 Grote zakken Verse Spinazie
600 Gram Garnalen
3 Teentjes Knoflook
1 Courgette
1 Grote Ui
1 Gele paprika
2 Grote Tomaten
3 Eetlepels Ketjap Manis
Peper&Zout
2 Eetlepels Olijfolie
1 Runderbouillon Blokje

Zoete aadappel garnalen en spinazie

Bereidingswijze: We beginnen met het schillen van de Zoete Aardappelen, waarna je ze in plakjes snijd. Vervolgens kook je beetgaar, met een beetje Zout. Vervolgens marineer je de Garnalen met 1 Eetlepel Ketjap Manis, een Teentje Knoflook en een beetje Peper. Daarna snij je de Groenten. De Ui, Tomaat en Paprika snij je in blokjes en de Courgette in schijfjes. Pak daarna een wokpan en doe er de 2 Eetlepels Olijfolie in, zodra het warm is begin je met het wokken van de Paprika en na 2 Minuten voeg je er de Ui aan toe. Roerbak het geheel goed door elkaar en pers er 2 Teentjes Knoflook bij. Voeg dan na ongeveer nog 2 minuten de 2 Eetlepels Ketjap Manis bij de Ui en Paprika en gelijk met de Tomaten en de Courgette. Roerbak het goed door elkaar zorg wel dat het niet te gaar wordt. Als laatst doe je de Spinazie in een grote pan op laag vuur en begin met het kloppen van de Spinazie. Je zal zien dat de Spinazie gaat slinken. Voeg tijdens het Kloppen 1 Runderbouillon toe aan de Spinazie. Als de spinazie klaar is voeg je de rest van de groenten toe aan de Spinazie. Als laatst bak je de Garnalen. Bak ze maar ongeveer 2 minuten. Pak vervolgens de borden en plaats de Spinazie met de Groenten midden op het bord met erboven op de Garnalen, en de Zoete Aardappelen leg je er naast.
Eet Smakelijk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30 minuten gerecht, lekkere en makelijke gerechten, leuke recepten, gezonde lekkere gerechten en recepten, de lekkerste gerechten maak je zelf

Recept van de week, budget gerecht, goedkoop recept, lekker en gezond, wat eten we vandaag, eenvoudige recept, gezond anno nu