Bereidingstijd:
20 – 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen
4 Zalm mootjes
600 Gram Chili Bonen
600 Gram Rijst
8 Stronken Witlof
Peper en Zout
Basilicum
1 Citroen
4 Plakjes jong belegen 30+Kaas

Zalm moro en witlof

 

Bereidingswijze:
Begin met het voor verwarmen van de oven op 200 graden. Vervolgens maak je de Zalm mootjes schoon met wat Citroen. Vervolgens doe je er wat Basilicum overheen en wikkel het in een folie papier. Plaats de Zalm daarna in de oven voor ongeveer 15 minuten. Als de Zalm in de oven zit begin je met het schoon maken van de Witlof. Als de Witlof schoon gemaakt is kook je ze in ruim water met een beetje zout. Daarna zet je de Rijst op in ruim water. Zorg wel dat je de Rijst niet te papperig kookt. Ongeveer 5 minuten voordat de Rijst klaar is pak je een blik Chili Bonen en warm die op. Als de Rijst klaar is voeg je er de Chili Bonen aan toe en meng het door elkaar. Vervolgens heb je de Witlof ook al gekookt. Snij de gekookte Witlof door de helft en leg het op een bakplaat. Snij vervolgens de plakken Kaas door de helft den leg het over de Witlof. Stop de Witlof ook even in de oven voor ongeveer 4 minuten, zodat de Kaas er goed over heen kan smelten. Als de Kaas erover heen is gesmolten haal je de Witlof eruit, gelijk met de Zalm. Pak daarna 4 borden en plaats er de Rijst op met ernaast de Witlof en de Zalm. Eet Smakelijk.

 

 

 

 

 

30 minuten gerecht, lekkere en makelijke gerechten, leuke recepten, gezonde lekkere gerechten en recepten, de lekkerste gerechten maak je zelf

Recept van de week, budget gerecht, goedkoop recept, lekker en gezond, wat eten we vandaag, eenvoudige recept, gezond anno nu