Veel mensen denken een Personal Trainer niet voor hen is weggelegd. Ze denken meestal dat het iets is voor beroemde mensen. Vroeger was dat ook zo, maar tegenwoordig is een Personal Trainer behoorlijk ingeburgerd.

De meeste sport gerelateerde bedrijven (Gezond Anno Nu) bieden tegenwoordig Personal Training. De meest groeiende trend is de Personal Training aan huis. Een Personal Trainer maakt het makkelijker om je work-out te plannen en ook echt uit te voeren. Het is ook gemakkelijker om je doelen te bereiken met een Personal trainer.

Wat Is Een Personal Trainer? Een Personal Trainer kan je helpen om gewicht te verliezen, kracht en conditietrainingen op te zetten of om leniger te worden. Daarnaast is een Personal Trainer vaak niet alleen een trainer/coach, maar ook een vertrouwenspersoon, een leraar, een bron van inspiratie en motivatie.

Een personal Trainer kan je het best omschrijven door wat ze doen: het geven van veilige, individuele, effectieve trainingen. Je ziet ook steeds meer dat trainers actie ondernemen tegen stress, roken en een slecht dieet en kunnen je helpen om andere slechte gewoontes af te leren.

Veelal wordt een Personal Trainer gezien als een spierbundel die je gaat afbeulen. Dat is echter maar een deel van het plaatje. Iedereen kan een Personal Trainer inhuren die bij zijn persoonlijkheid, conditie en doelen past.

Sporters huren vaak een Personal Trainer in om buiten het seizoen in vorm te blijven. Maar ook mensen die herstellen van een blessure roepen de hulp van een Personal Trainer in.

Wat Kost Een Personal Trainer? Het kosten plaatje voor een Personal Trainer loopt uiteen. Voor een een-op-een training betaal je al snel tussen de 35-80 Euro. De tarieven van Bijvoorbeeld Gezond Anno Nu zijn: 1-2 personen Personal training: 37 euro Personal training incl. voedingsbegeleiding: 45 euro

3-4 personen Personal training: 30 euro Personal training incl. voedingsbegeleiding: 40 euro

Dat lijkt misschien veel geld, maar een Personal Trainer kan een van de belangrijkste personen in je leven worden.

Voor En Nadelen Van Een Personal Trainer

Voordelen:

Personal Trainer heeft vele voordelen: je krijgt effectieve begeleiding, een optimaal resultaat, persoonlijke aandacht en je bespaart jezelf veel tijd.

Daarnaast werkt een afspraak met een Personal Trainer erg motiverend. Voor beginnende sporters is een Personal Trainer ideaal: hij maakt je wegwijs in de wereld van de sport, stelt een programma voor je samen en neemt de oefeningen met je door.

Nadelen:

Alle experts zijn erover eens ; eigenlijk zijn er geen nadelen aan personal training. Het enige nadeel zou de kosten kunnen zijn. Het kan daarbij ook moeilijk zijn om een kwalitatief goede trainer te vinden: vandaag de dag zegt de term personal trainer niets over de kwaliteit van de trainer.

Bij kappers en schoonheidsspecialisten moet men gediplomeerd zijn, terwijl er voor Personal Trainers geen kwaliteitsnormen zijn. Dat is dan ook de rede dat niemand zicht heeft op de kwaliteit.

Conclusie:

Zorg voor het uitzoeken van een Personal Trainer dat er een klik is, want je moet voor een bepaalde periode met elkaar werken aan een doel. Voor een Personal Trainer op maat raad ik je aan om eens een gesprek te voeren met de Personal Trainer van ‘’Gezond Anno Nu’’, die is tot op het bot gemotiveerd om samen met jouw/jullie het doel te bereiken. Zie link!!! https://gezondannonu.nl/trainingen/personal-training/