In deel 1 van “waarom is sex gezond”  hebben we al wat punten besproken waarom sex  gezond voor ons is. Maar er zijn meerdere belangrijke punten waarom sex gezond voor ons is,  en die punten zal ik voor jullie in deel 2 gaan omschrijven.

20130516_122212

Verbondenheid

Tijdens een vrijpartij komen er allerlei stofjes vrij bij zowel de man als de vrouw. Zodra we opgewonden raken maken we de hormonen Oxytotine en Vasopressine in hoog tempo aan, deze stoffen zorgen ervoor dat we als partners ons verbonden voelen aan elkaar. Verder heeft de stof Oxytocine een rustgevende werking. Dat is dan ook de reden dat je na een heerlijke vrijpartij snel in slaap kan vallen.

Goed tegen de Hoofdpijn

Tijdens een vrijpartij wordt er bij een vrouw het hormoon noradrenaline aangemaakt, dit zorgt ervoor dat een vrouw zich heerlijk voelt. Verder wordt er bij een vrouw ook endorfine aan gemaakt tijdens een vrijpartij , dat zorgt ervoor dat de pijngrens twee keer zo hoog wordt. Endorfine werkt als een pijnstiller, volgens onderzoek is het gebleken dat het net zo effectief is als twee paracetamolletjes. Met andere woorden endorfine helpt flink tegen hoofdpijn.

Sex spoelt door!

Tijdens een hevige vrijpartij maakt je hart wel 100 extra  hartslagen per minuut. Hierdoor stroomt je bloed sneller en worden je hart en bloedvaten goed doorgespoeld. Mannen verliezen bij een zaadlozing kankerverwekkende stoffen waardoor je het risico op prostaatkanker verkleind. Verder verbranden we tijdens een vrijpartij tot wel 300 calorïen. Sex houdt je lichaam goed in vorm.

Door sex leef je langer

Vrouwen en mannen die van sex genieten  is gebleken dat zei twee tot acht jaar langer leven. Dit kom onder andere door dat je geniet van sex  minder snel depressief wordt. Maar ook  verlaging van je bloeddruk levert een belangrijke bijdrage aan het langer leven door genieten van sex.

 

 

Geen cellulitis

Sex blijkt zeer geschikt in de strijd tegen cellulitis. Sex zorgt ervoor dat je lichaamsweefsel versterkt, maar ook sneller de huid vernieuwt waardoor het sterker en elastischer wordt. Dit hebben ze te danken aan de vrouwelijke hormoon oestrogeen. Tijdens het vrijen komt er een extra portie van deze hormoon vrij en die is zeer vriendelijk voor de huid.

Sex voorkomt erectiestoornissen

Wil je als man niet met erectiestoornissen te maken krijgen, dan is veel vrijen de boodschap. Tijdens een erectie vullen we de penis met zuurstofrijk bloed dat heel essentieel is voor het weefsel dat in de bloedvaten van de penis zit. Zonder dat bloed in de penis overleeft jammer genoeg het weefsel niet erg lang. De aantasting van het weefsel zorgt ervoor dat je erectie op den duur verleden tijd wordt.

Minder zorgen tijdens zwangerschap

Uit onderzoek toont aan dat vrouwen die langere tijd een relatie hebben, en dus ook langer de mogelijkheid  tot vrijen hebben, minder kans op complicaties hebben tijdens de zwangerschap. Doordat deze vrouwen voor de zwangerschap vaker in contact kwamen met het sperma van hun partner, zijn zij minder vatbaar voor zwangerschapsvergiftiging. Deze ziekte die onvoorspelbaar kan opduiken en die vaak een dramatische wending kan geven aan de zwangerschap.

Conclusie

Sex is heel goed voor de gezondheid en is een garantie op een fit en gezond leven.