Waarom bootcamp goed voor je is

Je hebt er vast wel van gehoord: bootcamp! Deze manier van trainen en gezond bezig zijn wordt steeds populairder en wij snappen dat maar al te goed. Toch zijn er soms nog wat onduidelijkheden over wat bootcamp nou precies inhoudt. Wij vertellen je er alles over in dit blog!

Wat is bootcamp?

Het is als het ware een fitnessprogramma dat zijn oorsprong vindt in het Amerikaanse leger. Op deze manier werden aspirant-soldaten in goede conditie gebracht zodat ze fit en sterk waren. Vandaag de dag is deze training onwijs populair en kiezen veel mensen ervoor om in groepsverband te werken aan hun lichaam. Conditie- en krachtoefeningen worden tijdens bootcamp gecombineerd. De focus ligt op het verbeteren van conditie, kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie, snelheid en behendigheid. Indien mogelijk vindt bootcamp buiten plaats. Tijdens bootcamp maken we gebruik van allerlei obstakels. Denk aan bankjes, muren, trappen, boomstronken en ga zo maar door. Een groot voordeel is dat bootcamp geschikt is voor alle leeftijden en fitnessniveaus.

Dit doet bootcamp voor je

Bootcamp helpt je om veel calorieën te verbranden en je conditie te verbeteren. Het is een intensieve workout die je lichaam vorm geeft. De spiermassa neemt toe en het vetpercentage daalt. Een ander groot voordeel is dat je meer doorzettingsvermogen krijgt, je leert namelijk grenzen te verleggen. Je daagt jezelf en andere bootcampers uit om het allerbeste te geven. Het draait allemaal om stimuleren en motiveren. Je zult tijdens de trainingen oefeningen als het trekken van sprintjes, planken, opdrukken, squats, tijgeren, high knees en nog veel meer moeten uitvoeren. Het is een pittige training die je veel brengt.
Een bootcamp training, en sporten in het algemeen, zorgt ervoor dat je lichaam gelukshormonen aanmaakt. Dankzij deze stofjes krijg je een euforisch gevoel. Kortom, het heeft niet alleen een positief effect op je fysieke gesteldheid, maar ook op je geestelijke gesteldheid. Het trainen in de buitenlucht geeft een vrij gevoel. We zitten met z’n alle al genoeg binnen. Een beetje frisse lucht en een beetje zon kunnen nooit kwaad.

Wat heb je nodig?

Het is voor een bootcamp training van belang om goede schoenen aan te hebben. Je loopt, rent en springt veel dus zorg voor goede ondersteuning. Daarnaast voldoet je gewone sportkleding. Denk wel aan een vest of sweater bij kouder weer en uiteraard voldoende water. Wij adviseren om tenminste 1 uur voor de training te eten, dit in verband met de hoge verbranding. Wist je trouwens dat je stofwisseling dankzij deze intensieve training hoog wordt gehouden? Na afloop verbrandt je nog steeds calorieën, dus je profiteert langer van het effect! Wil je meer weten over bootcamp of wanneer onze trainingen plaatsvinden? Neem contact met ons op of bezoek de website. We laten je graag kennismaken met onze outdoor bootcamps!