Hoeveel kilo’s mag je over het algemeen afvallen per maand zonder problemen?
Hoeveel je mag afvallen per maand hangt af van meerdere factororen: de afname van vocht, van de vetvrije massa (spieren) en van de vetmassa. Als we een dieet volgen is het natuurlijk wel de bedoeling dat de vetmassa afneemt. Dit lijkt misschien logisch maar toch is het goed om je dit te realiseren. Veel diëten die je in korte tijd doen afvallen, zorgen ervoor dat we een ongewenste afname van de vetvrije massa hebben. Hierdoor vermindert het metabolisme waardoor het moeilijker is de resultaten te bereiken en te behouden. Gezond Anno Nu adviseert dan ook om niet teveel kilo’s per week af te vallen, maar een paar kilo per maand. Dit is natuurlijk een algemene regel, bespreek met je arts wat voor jouw persoonlijk geldt.

Belangrijker dan dit nummer

Waarom zijn strenge diëten niet goed?
Een streng dieet vergt teveel van je lichaam en geest en is op den duur niet vol te houden. Het heeft niet alleen met wilskracht en motivatie te maken maar ook met je lichaam. Als je namelijk te snel afvalt, heeft je lichaam daarvan te lijden en komt het in een noodsituatie terecht. In dit geval neemt niet alleen de vetmassa af, maar ook de vetvrije massa en die moet nu juist intact blijven. Verder veroorzaakt een streng dieet een energieafname en kun je er snel geírriteerd en depressief van worden. En dan zijn er andere bijwerkingen zoals een slechte adem en een verzuring van het bloed (acidose). Kortom strenge diëten vormen een risico voor het lichaam en mogen, indien ze gevolgd worden, nooit lang duren. Verder blijkt in de praktijk ook dat de kilo’s die je met een streng dieet op kort termijn kwijt raakt er ook weer snel aan komen.

Goed afvallen

Goed afvallen!!
Om goed af te vallen is een goede begeleiding op zowel afvallen als sport een goede combinatie. Bij Gezond Anno Nu werken we met zo’n Combinatie, met zeer goede resultaten. Zou je een afspraak willen maken voor een intake gesprek om te kijken wat Gezond Anno Nu voor jouw kan betekenen mail dan naar
info@gezondannonu.nl Wij zouden je graag willen redden!!!!!