Geschiedenis

Tropische vruchten groeien aan  planten die voorkomen in tropische gebieden met een tropisch klimaat. Een paar voorbeelden van tropische vruchten zijn bv. Ananas, Papaja, Avocado, Banaan.
Toen de ontdekkingsreizigers de tropische vruchten ontdekte namen ze de vruchten mee naar europa, waar ze zeer populair werden. De reden dat de vruchten populair werden was omdat ze zeer zoet en sappig waren. De tropische vruchten kwamen vooral uit Zuid-Amerika en Afrika.

papaya

Papaja

Papaja is een vrucht die niet seizoen gebonden is men kan deze vrucht het hele jaar kopen. De papaja die we hier in Nederland verkopen halen we uit Midden-Amerika, Azië, Midden en Zuid Afrika.
Papaja is een vrucht die groeit aan een meloenboom,en wordt daarom ook wel boommeloen genoemd. De papaja komt oorspronkelijk uit Mexico

Papaja bevat ontzettend veel belangrijke voedingsstoffen zoals bv. IJzer,Fosfor, B-Caroteen, vit.b1-b2-c, Calcium. B-Caroteen wat ook in een papaja zit geeft je ook bescherming tegen radicale, die bepaalde kankersoorten veroorzaken. Verder is een papaja  bevorderlijk voor de vruchtbaarheid van de vrouw en is goed voor het hart.
Papaja wordt vooral gebruikt in voor en na gerechten. Zorg wel bij bereiding dat jede  zwarte pitjes uit de vrucht haalt.

Avocado

De avocado is een boom uit Midden-Amerika met een gelijknamige vrucht. De grootste producent van avocado is Mexico. De avocado is een vrij grote vrucht van ongeveer 33 cm, en is peervormig. Het vruchtvlees is zeer romig en zacht en is geel,  bruin van kleur. De avocado bevat zeer veel olie met onverzadigde vetten die een gunstige invloed hebben op de cholesterol. Verder bevat de avocado veel mineralen zoals bv. IJzer en Kalium en is tevens rijk aan proteïne. Het vruchtvlees wordt ook gebruikt voor een gezichtsmasker omdat het goed is voor de huid.
De avocado wordt voornamelijk rauw gegeten. In Mexico wordt hij gebruikt voor het maken van guacamole en in de Antillen wordt er een alcoholisch drankje van gemaakt met een mooi geel kleurtje.

Banaan

Banaan is een licht gebogen vrucht die afkomstig is van de Bananenboom. Oorspronkelijk komt de banaan uit Zuid-Oost Azië. De Indonesische kolonisten Brachten de banaan naar Oost-Afrika  en de Europeanen brachten de banaan  weer van Afrika naar Zuid-Amerika. De banaan wordt nu rondom de gehele evenaar geteeld op verschillende wereld delen. De belangrijkste exportlanden van de banaan zijn onder andere; Ecuador, Costa Rica, Panama, Honduras, Suriname, Colombia, Guatemala. De banaan is ook de meest verkochten vrucht ter wereld.
Een banaan bevat diverse vitamine en mineralen zoals; Kalium, vitamine C, magnesium.

 

Banaan wordt in vele voedingsmiddelen gebruikt in verschillende landen. Zo gebruiken ze banaan in zoete gerechten als gebakken banaan zoals Pisang Goreng. Of ze maken likeur of bier van banaan bv. Pisang Ambon, Bananenbier.