Loopscholing bij Gezond Anno Nu

Wil jij lekker buiten kunnen sporten en lijkt het je heerlijk om zonder moeite kilometers buiten te kunnen hardlopen? Dan kun je gebruikmaken van de loopscholing van Gezond Anno Nu. Hardlopen kun je leren en het is een fantastische laagdrempelige sport waarmee je op je eigen tempo vooruitgang kunt boeken. Op elke moment van de dag kun je hardlopen wanneer je tijd hebt en hardlopen geeft je absoluut een lichamelijke én geestelijke oppepper! Aangezien iedereen de deur uit kan stappen op een paar hardloopschoenen, lijkt het niet heel moeilijk om te gaan hardlopen. Het ligt echter wat gecompliceerder, want wil je goed leren hardlopen, dan moet je de techniek doorhebben. Veel mensen weten niet dat het en vrij technische sport is. Met loopscholing leer je op een juiste manier trainen. Gezond Anno Nu biedt jou die loopscholing bij het hardlopen in Breda, zodat je samen met ons je looptechniek kunt verbeteren.

Waarom loopscholing?

Loopscholing kent vele voordelen voor als je wilt gaan hardlopen in Breda. Met loopscholing ontdek je de juiste looptechniek voor jou en nog veel meer.De rol die techniek binnen het sporten inneemt is namelijk niet geheel onbelangrijk. Een juiste techniek helpt je veel verder te komen en zorgt ervoor dat je veel minder kans hebt op blessures. Eigenlijk ben je voor het trainen en verbeteren van je looptechniek afhankelijk van loopscholing. Met loopscholing kun jij werken aan je coördinatie en je looptechniek efficiënter maken. Door de juiste loopscholing technieken toe te passen, kun jij je sportprestaties verbeteren.

Wist je dat de techniek per afstand die je aflegt ook verschillend is? Dankzij loopscholing weet je waar je op moet letten en daar haal je voordelen uit, waaronder blessure vrij lopen. Hardlopen traint het uithoudingsvermogen en zorgt dat spieren worden opgebouwd. Hardlopen is een sport die het lichaam kan voorzien in de beweging die het nodig heeft. Wil jij ook graag hardlopen in Breda? Denk dan aan goede loopscholing als je begint. Loopscholing bij Gezond Anno Nu zal je tevens kunnen motiveren om door te blijven gaan en je eigen loopprestaties te blijven verbeteren.

De reden dat je ongeacht je loopniveau loopscholing nodig hebt, is om te zorgen dat je goed en gezond kunt hardlopen. Lopen is een beweging die telkens op dezelfde wijze (cyclisch) talloze malen herhaald wordt, waarbij je bij iedere stap die je zet ongeveer driemaal je lichaamsgewicht moet opvangen. Je kan het je dus vast wel voorstellen dat het schadelijk is voor je lichaam wanneer je niet de juiste looptechniek toepast. Kleine fouten, zoals het niet goed afwikkelen van je voet of verkeerde loopschoenen, kunnen grote gevolgen hebben.

Hoe krijg ik een goede looptechniek?

Uiteraard is het antwoord hierop: loopscholing. Het aanleren van motorische vaardigheden (snelheid, kracht, uithoudingsvermogen etc.) speelt een cruciale rol binnen de loopscholing. Belangrijk bij het aanleren van een beweging is een goede wisselwerking tussen sensoriek (bewegingsgevoel), coördinatie en conditie. Zonder voldoende sensoriek wordt het een grote opgave om je coördinatie te verbeteren. Dit en meer leer je tijdens onze loopscholing. En wanneer je eenmaal een correcte looptechniek hebt, kun je je gaan richten op het verbeteren van je sportprestaties en conditie.

Kortgezegd is loopscholing dus vooral goed voor het voorkomen van blessures, ongeacht de afstand die je loopt. Wanneer jij lekker soepel en goed loopt, is hardlopen ook een stuk leuker! Kom je ook mee hardlopen in Breda met Gezond Anno Nu? Je bent van harte welkom voor loopscholing!

Webshop