Tip 1: Neem Een Kop Koffie Bij Je Sportdrank
Ui t onderzoek is gebleken als je een beetje Cafeïne toevoegt aan je sportdrank de opname van glucose tijdens inspanning verbeterd. Omdat darmencellen aminozuren (bouwsteentjes van eiwitten) op ongeveer dezelfde manier opnemen van glucose, dus kan je er van uit gaan dat een beetje cafeïne je sportdrank beter laat werken.

Tip 2: Klem Je Kiezen Op Elkaar Als Je Traint
Als je een spiergroep traint, dan kun je meer kracht uit die spiergroep persen als je tegelijkertijd ook andere spiergroepen aanspant. Het maakt niet uit of die andere spiergroepen grote of kleine zijn. Je bent bijvoorbeeld sterker op de leg-press als je handen knijpen in het handvat. Je bent sterker bij bankdrukken als je knijpt in de stang. Krachtsporters zijn zelfs sterker als ze hun kiezen op elkaar klemmen, dit is gebleken naar onderzoek. Waarschijnlijk verbetert de aansturing van je spieren door je hersenen als je meerdere spiergroepen tegelijkertijd gebruikt.

Tip 3: Eet Meer Spruiten
Krachtsporters die hun voeding optimaliseren doen hun best om hun eiwitteninname te verhogen, maar besteden vaak niet zoveel aandacht aan hun groenten. Volgens onderzoekers is dit een gemiste kans. In koolsoorten zit bijvoorbeeld een stof (R-sulforaphane) die spieren helpt om jonge stamcellen uit het bloed op te nemen en te veranderen in spiercellen. Maar een te hoge doses die je mogelijk binnen krijgt via supplementen werkt dan weer averechts. De beste groenten voor de stof R-sulforaphane binnen te krijgen zijn spruiten en op de tweede plaats broccoli.

Spieropbouw

Tip 4: Slik Vitamine C
Vitamine C is geen bodybuildingssupplement. Maar uit onderzoek blijkt wel degelijk dat Vitamine C op langer termijn een spierversterkende werking heeft. Na onderzoek bij oudere bleek dat de spierkracht toe nam na dat er meer vitamine C in hun bloed kwam. Vermoedelijk bij een hoge Vitamine C spiegel wordt de aanmaak van sommige eiwitten in de spierweefsels verhoogd. Vitamine C zitten in groente fruit en aardappelen.

Tip 5: Zoek Een Goede Trainingspartner
Een goede trainingspartner is goud waard. Onderzoek toonde aan dat je maximalekracht met vijf procent kan toenemen als iemand je aanmoedigt. Een andere eigenschap van een goede trainingspartner is humor. Lachen tijdens de training verhoogt je cortisolspiegel en vermindert je spierafbraak. Een Personal Trainer kan een uitstekend trainingspartner zijn. Kijk voor meer info op https://gezondannonu.nl/trainingen/personal-training/

Tip 6: Eet Meer Groenten en Fruit
Als je inname van kalium in de vorm van groenten en fruit toe neemt, zal ook je spiermassa toenemen. Kalium in plantaardige voeding remmen de spierafbraak. Gemiddeld consumeren we 3 gram kalium per dag maar dat zou 5 gram moeten zijn.