Je wilt wel sporten, alleen is het moeilijk om het ook werkelijk te gaan doen.
En het dan ook vol te houden. Geen nood! Met de tips van ‘’Gezond Anno Nu’’ helpen we je over de drempel heen.

Als je nog twijfelt of je gaat sporten, kijk hieronder dan eens naar de vele voordelen die sporten met zich meebrengt:

*Door te bewegen verbetert je humeurt, en wordt stress verminderd. Het werkt ontspannend en je zal zien dat je ook beter slaapt.

*Als je meer beweegt ga je er beter uitzien en gaat je zelfvertrouwen vanzelf omhoog.

*Beweging heeft niet alleen een positief effect op je gewicht, maar ook op je hart, bloedsomloop en bloeddruk, immuunsysteem zelfs op je geheugen. Bovendien wordt door beweging het verouderingsproces vertraagd.

SpieropbouwSport Training 2

Welke sport moet ik doen?
Het is belangrijk om een sport te kiezen die je echt leuk vindt. Alleen dan houd je het vol. Bij het kiezen van een sport die echt bij je past, zijn er een paar dingen waar je aan moet denken:

  • Stel eerst je doel vast. Wil je afvallen? Dan heb je het meeste baat bij een sport waarbij je veel energie verbruikt Bijv. Bootcamptraining van ‘’Gezond Anno Nu’’. Wil je juist meer spierkracht opbouwen? Dan kun je beter een sport kiezen waarbijgewichten een rol spelen. En wil je gewoon lekker in beweging zijn? Informeer dan bij Gezond Anno Nu of kijk op onze website welke sporten hier het best bij passen.
  • Heb je blessures, een medische aandoening of ben je zwanger? Dan is het goed mogelijk dat je niet alle sporten mag doen. Vraag je fysiotherapeut of huisarts om raad.
  • De laatste jaren zijn er een heleboel nieuwe sporten bij gekomen. Naast bekende sporten zoals Zwemmen, Hardlopen of Bootcampen kun je bijvoorbeeld ook eens een Personal Training van ‘’Gezond Anno Nu’’ proberen.