Ingrediënten voor 4 personen
4 Rundervinken
600 Gram Rijst
800 Gram Broccoli
2 Grote wortels
500 Gram Maïs
1 Grote Ui
3 Eetlepels Ketjap Manis
1 Grote  Gele Paprika
3 TeentjesKnoflook
Peper&Zout
2 Eetlepels olijfolie

20131229_212857

Bereidingswijze
Begin met de Rundervinken te kruiden met Peper en Zout. Onder tussen verwarm je  de oven op 200 Graden. Als de oven warm is plaats je de Rundervinken in de oven voor 20 minuten. Vervolgens zet de Rijst op met ruim water. Zorg wel dat je de Rijst niet te papperig kookt. Daarna Begin je met het snijden van de groenten. Snij de Wortels in plakjes en de Ui, Paprika in kleine stukjes. Snij de Broccoli in kleine roosjes en kook ze samen met de Wortelen beet gaar. Pak vervolgens een pan en doe er de 2 Eetlepels Olijfolie in. Als de Olijfolie warm is begin je met het wokken van de Ui en Paprika samen met de 3 Teentjes Knoflook. Na ongeveer 2 minuten voeg je er de Ketjap Manis bij samen met de Maïs en de wortelen. Roer alles goed door elkaar en gooi het geheel bij de gekookte rijst en meng het door elkaar. Vervolgens pak je een bord plaats er de Groenten rijst op het bord en met daarop de Rundervinken. Als laatst plaats je de Broccoli er naast.

 

Eet Smakelijk