Bereidingstijd:
20 – 30 minuten 

Ingrediënten voor 4 personen
4 Kippenpoten
4 Teentjes Knoflook
1 Groot pak Nasi Groenten
2 Groene Paprika’s 4
Eieren
Ketjap Manis
Peper&Zout
4 Tomaten
800 Gram Rijst
3 Eetlepels Olijfolie
1 Grote Ui
Blaadjes Basilicum

Nasi

Bereidingswijze:
Begin met het schoon maken van de Kippenpoten, waarna je ze gaat koken in ruim water en 2 Teentjes Knoflook. Ondertussen kook je de rijst in ruim water met wat Zout, kook het niet te papperig. Vervolgens pak je een wokpan en doe er de 3 Eetlepels Olijfolie in, en laat het goed warm worden. In de tussentijd snij je de Paprika’s in kleine blokjes samen met de Ui. Vervolgens begin je met het bakken van de Paprika en Ui. Zorg dat je ze beet gaar bakt, dus niet te bruin. Vervolgens na 3 minuten voeg je er de Nasi groeten er aan toe, maar niet de taugé die voeg er pas op laatst aan toe. Roerbak het geheel goed door elkaar. Doe er ook 2 Teentjes Knoflook bij en breng het op smaak met peper&Zout en wat Ketjap Manis (Naar eigen smaak, maar zorg dat je er niet teveel in doet). Als dit klaar is en de groente zijn nog lekker knapperig begin je met het uitpluizen van de kippenpoten. Als je dat hebt gedaan voeg je het kippenvlees toe aan de groenten, en roer het geheel goed door elkaar. Daarna voeg je 3 Eetlepels Ketjap Manis toe aan de Rijst en roer het er goed door heen, waarna je de Rijst toevoegt aan de Groenten. Roer dit goed door elkaar. Als laatst kluts je de eieren en bak ze, en snij de Tomaten in plakjes voor de garnering. Daarna pak je 4 borden doe er de Nasi op met erop de Tomaten schijfjes en erom heen de gebakken Ei. Om het helemaal af te maken plaats je er nog 3 Blaadjes Basilicum er boven op.
Eet Smakelijk

 

 

 

Nasi goring, Makkelijk en lekker gerecht, goedkoop gerecht, recept van de week, recept van de dag, wat eten we vandaag