20130813_183837

Ingrediënten voor 4 personen
4 Lamsspiezen
4 Stronken Witlof
4 Plakjes 30 +Kaas
1 Theelepeltje Italiaanse Kruiden
400 gr Rijst
2 Eetlepels Sojasaus
1 Ui
3 Teentjes Knoflook
1 Rode Paprika
1 Wortel
1 Blikje Maïs
2 Eetlepels Kokosolie
1 Groente Bouillonblokje

Bereidingswijze
Begin met de oven te verwarmen op 200 graden. Vervolgens ga je de Witlof koken in water met het Groente Bouillonblokje. Gelijktijdig kook je ook de rijst. Nadat je de Witlof hebt gekookt giet je ze af en snij ze door de helft. Vervolgens plaats je ze op een oven plaat met aluminiumfolie. Strooi de Italiaanse kruiden over de Witlof en plaats er de plakjes Kaas erover heen en stop het in de oven voor 10 Minuten. Plaats ook gelijk de 4 Lamsspiezen in de oven voor ongeveer 15 Minuten. Snij daarna  de Ui, Paprika, Wortel en Knoflook in kleine blokjes. Daarna pak je een pan en doe er de Kokosolie in en verwarm het. Als de Kokosolie is verwarmt voeg  je er als eerst de Ui, Wortel en Paprika er aan toe. Na 2 minuten voeg je er de Maïs en de Knoflook er aan toe. Roerbak het geheel beetgaar. Als het geheel beetgaar is voeg je er 2 eetlepels Water en de 2 eetlepels Soja  aan toe. Laat het ongeveer 2 Minuten sudderen en voeg het daarna toe aan de gekookte rijst. Roer de rijst en de saus goed door elkaar. Plaats vervolgens de Witlof en de Lamsspiezen en de Rijst op een bord en…..

Eet Smakelijk

Lila & Ferdy