Bereidingstijd:

20 – 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:
4 Kipspareribs
4 Teentjes Knoflook
1 Kipbouillon blokje
600 Gram Aardappel Wedges
1 Krop Ijsbergsla
4 Trostomaten
1 Komkommer
1 Blik Chili Bonen
Zout
1 Citroen
4 Eetlepels Ketjap Manis
2 Eetlepels Honing

Kipspareribs2

Bereidingswijze:
Begin met het schoon maken van de Kipspareribs. Haal het vel eraf en was het daarna met Citroen, Zout en Water. Kook daarna de Kipspareribs in Water met 1 Kipbouillon blokje en 1 teentje Knoflook. Als ze goed gekookt zijn marineer je ze met 4 Eetlepels Ketjap Manis, 3 Teentjes Knoflook en de 2 Eetlepels Honing. Plaats ze als volgt in een Ovenschaal en doe er wat Kookvocht overheen. Laat het geheel 20 minuten garen in de oven. Tijdens het garen plaats je ook de Aardappel Wedges in de oven. Als alles in de oven geplaatst is begin je met de salade. Snij de Ijsbergsla in dunne reepjes en de Trostomaten, Komkommer in kleine stukjes. Meng het geheel goed door elkaar. Als laatst meng je er ook het Blikje Chili bonen erdoor heen. Als dit gedaan is pakje 4 borden plaats de kip uit de oven erop met ernaast de Aardappel Wedges. En als laatst plaats je er de Salade op. Eet Smakelijk!!!

 

 

 

 

 

 

30 minuten gerecht, lekkere en makelijke gerechten, leuke recepten, gezonde lekkere gerechten en recepten, de lekkerste gerechten maak je zelf

Recept van de week, budget gerecht, goedkoop recept, lekker en gezond, wat eten we vandaag, eenvoudige recept, gezond anno nu