Bereidingstijd:

20-30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

600 gram Kipfilet
800 Gram Verse Spinazie
600 Gram Rijst
400 Gram Maïs
400 Gram Kapucijners
1 Blikje Tomaten Puree
1 Ui
Peper& Zout
3 Eetlepels Ketjap Manis
3 Teentjes Knoflook
2 Eetlepels Olijfolie
1 Runderbouillonblokje

Kip met capucijnen en spinazie

Bereidingswijze:

We beginnen met het op zetten van de Rijst in ruim water met wat Zout. Vervolgens snijden we de Kipfilet in blokjes (1 cm ongeveer ) waarna we ze marineren met 3 Eetlepels Ketjap Manis, 3 Teentjes Knoflook en wat Peper en Zout. Daarna pak je een wokpan doe er de 2 Eetlepels Olijfolie in en warm het op. Zodra de Olijfolie warm is doe je er het blikje Tomatenpuree in (ontzuren). Tussendoor snij je de Ui zeer fijn en voeg het toe aan de Tomatenpuree. Roerbak het geheel goed door elkaar. Na ongeveer 2 minuten voeg je er de Kipfilet aan toe en bak het goed gaar. Zodra de Kipfilet gaar is voeg er nog de Kapucijners en maïs een toe. Voer er ook een beetje water toe (niet te veel) aan het geheel zodat er een heerlijk sausje ontstaat. Dit geheel roer je goed door elkaar. Daarna begin je met het wassen van de Spinazie waarna je de Spinazie in een grote pan stopt op laag vuur. Met een houten lepel klop je de Spinazie zeer fijn. Dit alles doe je op laag vuur. Als de Spinazie bijna gaar is geklopt voeg je er een Blokje Runderbouillon aan toe. Als dit allemaal is gedaan pak je 4 borden. Plaats er eerst de Rijst op met erover heen de Kipfilet en ernaast de Spinazie.

Eet Smakelijk.