Ingrediënten voor 4 personen
8 Kipvleugeltjes
4 Teentjes Knoflook
400 Gram Snijbonen
600 Gram Rijst
1 Ui
1 Grote Rode Paprika
400 Gram Wortelen
4 Tomaten
4 Eetlepels Ketjap Manis
Peper&Zout
4 Eetlepels Olijfolie
1 Lepel Kerrie
2 Eetlepels Ketjap Manis

20151127_174821

Bereidingswijze
Begin met het marineren van de Kipvleugeltjes. We marineren de Kipvleugeltjes met 2 Teentjes Knoflook, 2 Eetlepels Ketjap Manis, Peper en 2 Eetlepels Olijfolie. Daarna Begin je met het schillen van de Wortelen die je vervolgens in 3 stukken snijd. Als je dat gedaan hebt kook je de Rijst samen met wat Zout en de Eetlepel Kerrie gaar. Onder tussen verwarm je de oven op 200 Graden. Daarna begin je met het snijden van de Paprika in kleine stukjes, Snijbonen in stukjes en Ui zeer fijn. Na het snijden van de groenten pak je een oven schaal waar je vervolgens de Kipvleugels in legt. Plaats de Ovenschaal in de oven voor 20 Minuten. Als de Kipvleugeltjes in de oven staan pak je een Wokpan om de Groenten te gaan wokken. Vergeet niet eerst de Snijbonen en wortelen beetgaar. Begin vervolgens met het wokken van de gesneden Ui met een lepel Olijfolie. Voeg er na ongeveer 2 minuten 2 Teentjes Knoflook geperst toe aan de Uien. Wok het geheel goed door elkaar. Daarna voeg je er de Rode paprika aan toe. Wok het goed door elkaar. Als laatst voeg je er de andere Groenten toe aan het geheel en maak het op smaak met 2 Eetlepels Ketjap Manis. Pak vervolgens 4 borden plaats er de Kerrierijst op met daarnaast het bedje Groenten met daarop het Kipvleugeltje.
Eet Smakelijk