Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten
Aantal personen: 4
- 1 eetlepel Kokosolie
- 1 Kaneelstokje
- 6 rode Pruimen
- 250 gram Aardbeien
- 250 gram Frambozen
- 1 eetlepel Honing
- Zout en Peper
- 400 gram Kalkoenfilet
- 400 gram Aardappelpartjes
- 2 takjes Rozemarijn
- 1 Tomaat
Bereidingswijze
Doe de Kokosolie in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg het kaneelstokje, de aardbeien, frambozen, rode pruimen en de honing toe. Roer goed door en laat 7 minuten sudderen, totdat de rode vruchten zacht zijn.
Bestrooi de Kalkoenfilet met zout en peper. Verhit de Kokosolie in een pan op middelhoog vuur en bak de kalkoenfilet goudbruin, ongeveer 7 minuten.
Snij de kalkoenfilet in dunne plakken en serveer het met de warme saus eroverheen.
Rooster de aardappelpartjes met rozemarijn en met wat zout in de oven, ongeveer 10 min.
Extra
Ingrediënten Rodekool met Appeltjes
300 gram gesneden rode kool
1 Appel
25 gram Boter
1 Ui
1LLaurierblaadje
1 Kaneelstokje
2 Kruidnagels
1 glas Rode wijn
scheut Rode wijnazijn
1 eetlepel Rietsuiker
Bereidingswijze
Pel en snipper de ui fijn. Smelt de boter in een pan en fruit de ui zachtjes glazig met het laurierblaadje, kaneelstokje, kruidnagels en suiker. Voeg na 5 minuten de rode kool toe. Schenk de rode wijn en azijn erbij en laat het geheel in 50 minuten zachtjes gaar stoven. Schil de appel en snijd hem in stukjes. Leg na 20 minuten de appelstukjes op de rode kool.
Eet smakelijk,
Lila en Ferdy
Leave A Comment