SparenIs Sparen Ook Iets Voor Jou?

Voor basis levensbehoefte hebben de meeste gezinnen hier in Nederland genoeg geld. Basis levensbehoefte, zoals onderdak, kleding en eten. Voor een auto, een mooie reis, grote feest, een nieuwe wasmachine en  een grotere doel zoals huis kopen, heb je weer iets meer geld nodig. Die niet in één keer uitgegeven kan worden. Jaaa, een lening afsluiten is een makkelijke oplossing. Maar vergeet niet dat lening geld kost! Een lening kun je duurder uitkomen dan je dacht.

Hoeveel kun je sparen?
Het hoeveelheid geld dat je per maand kunt sparen is afhankelijk van de volgende vragen:
– Waarvoor wil ik sparen?
– Wat zijn mijn vaste lasten per maand?
– Hoeveel geld houd ik over iedere maand?
– Per wanneer wil ik iets kopen?

Vervolgens stel je een spaarplan op.

Hoe sparen?
1. Dagelijks of wekelijks een vast bedrag in een spaarpot doen. En aan het eind van de maand het geld op je spaarrekening zetten zodat je van de spaarrente kunt profiteren.

2. Maandelijks een vast bedrag automatisch sparen op je spaarrekening.

3. Maandelijks een gevarieerd bedrag sparen op je spaarrekening. Aan het eind van de maand je bankrekening checken wat je over hebt gehouden en dat sparen.

Tip 1
Mijn advies is om te beginnen. De start is niet altijd even gemakkelijk. Probeer elke maand tenminste 1 euro opzij te zetten. Elke maand mag het iets meer worden. Indien je schulden hebt probeer eerst je schulden af te lossen dan extra te sparen. Dit vanwege de hoge rentekosten.

Tip 2
Extra inkomsten zoals vakantie geld, dertiende maand, bonus enz. meteen op je spaarrekening zetten.

Conclusie
Door te sparen ben je financieel op alles voorbereid. Dit voorkomt spanning en stress in je leven, waardoor je gezond en gelukkig van wordt.