Chocola is goed voor je en chocolade is het nieuwe superfruit.
We kennen die kreten allemaal wel, maar hoe waar is het dat pure chocola gezond voor je is?

Pure Chocolade bezit Antioxidante
Wat zijn antioxidanten? Anti oxidanten beschermen je cellen, je weefsels en je DNA tegen “vernietigende” en “giftige” krachten van buitenaf, zoals vrije radicalen. Vrije radicalen en oxiderende stoffen zitten overal, ook in de lucht die we inademen maar ook in (bijvoorbeeld) sigarettenrook. Antioxidanten zijn in staat om deze vrije radicalen en oxiderende stoffen te neutraliseren.

Wat maakt pure Chocolade bijzonder?
Wat maakt pure chocola bijzonder? Wat zit er in pure chocola, wat niet voorkomt in melkchocola of in witte chocola? In pure chocolade zit: Flavonoïden. Flavonoïden is een antioxidant.

Wat doen Flavonoïden?
Door het eten van of binnen krijgen van Flavonoïde
* Gaat de bloeddruk omlaag
* Werkt ontstekingsremmend
* Gaat aderverkalking tegen
* Verwijdert de aderen
* Gaat veroudering tegen
* Verbetert de bloedsomloop
* Verbetert de structuur van je bloedvaten
* Beschermt het lichaam tegen vrije radicalen
* Beschermt je lichaam tegen oxiderende stiffen

  Pure chocolade

Waarom niet teveel Pure Chocolade?

Waarom mag je niet te veel pure chocola eten? Ondanks dat het eten van pure chocola volgens wetenschappers gezond is, waarschuwen deze wetenschappers ook voor overdaad: ondanks dat pure chocola gezond is, eet er niet te veel van! Bestanddelen van pure chocola zijn:

*Flavonoïden,
*Vet en suiker

Kortom, pure chocola bevat behalve het uitstekende antioxidant Flavonoïden ook veel suiker, vet en calorieën! Overgewicht is altijd slecht, want overgewicht is slecht voor de hartvaten en de bloedvaten. Eet dus niet teveel pure chocola!

Conclusie:
Eet niet teveel pure chocolade! Want besef wel 100 Gram Pure Chocolade levert 500 Gram Calorieën. Dus alleen kleine hoeveelheden kunnen een kleine bijdrage leveren en een betere gezondheid.