Iedereen zal ‘t hierover met elkaar eens zijn: klaarkomen is een feestje. Het zorgt niet alleen voor de nodige dosis ontspanning en plezier, maar het blijkt nu ook nog eens hartstikke gezond voor je te zijn.Wij van ‘’Gezond Anno Nu’’ zullen wat voordelen van een orgasme op een rijtje zetten.

*Het geheim van een stralende huid is Klaarkomen, klaarkomen en nog eens klaarkomen. Door een orgasme stroomt er meer bloed naar de huid en dat geeft je een gezond kleurtje. Tijdens het seksen komt er trouwens ook een hoop DHEA vrij, een hormoon dat je er nog jonger uit laat zien.

*Het wordt weer kouder en dus kan iedereen wel wat extra weerstand gebruiken. Nooit meer  erkouden worden zit er misschien niet in, maar een paar keer sex per week, zorgt ervoor dat de hoeveelheid immunoglobine A in je speeksel wordt verhoogd. Dit antistofje helpt je immuunsysteem om ziekteverwekkers in bedwang te houden.

*Hoofdpijn is tegenwoordig geen excuus meer om geen sex te hebben. Uit onderzoek blijkt dat  vrouwen, die na stimulatie van de G-spot een orgasme bereikten, een veel hogere pijngrens kregen. Even doorzetten dus, dan kan geen pijntje een lekkere vrijpartij nog in de weg zitten.

*Als je geen hartaanval wilt krijgen, zorg dan regelmatig voor een stevig orgasme. Dat advies geeft de Britse orgasmecoach Lisa Turner. Volgens haar hebben vrouwen die minder vaak klaarkomen een grotere kans op hart- en vaatziekten

*Lig je vaak wakker? Zoals veel mensen (vooral mannen) weten, is een orgasme de perfecte manier om binnen no-time in dromenland te komen. De oxytocine die vrijkomt bij het klaarkomen, werkt   als een slaappil, maar dan gezonder.

liefde                                               Gelukkige koppel

*Een seksuele climax is een van de beste manieren om stress tegen te gaan. Tijdens een orgasme  komt er een cocktail van stofjes vrij, die een lekker gevoel teweegbrengen. Het gaat bijvoorbeeld    om serotonine, het hoofdingrediënt van antidepressivum Prozac, en prolactine, dat een kalmerend  effect heeft.

*Speciaal voor mannen boven de 40 heeft klaarkomen nog een voordeel. Uit onderzoek blijkt dat een constante toevoer aan seks prostaatkanker op latere leeftijd kan tegengaan. Door regelmatig klaar  te komen, wordt de prostaat netjes schoongehouden. Ook blijft je testosteronniveau op peil, wat    goed is voor je hart.

*Voor zowel mannen als vrouwen geldt dat een gezond seksleven borstkanker kan helpen voorkomen. Griekse onderzoekers kwam erachter dat mensen die zelden of nooit klaarkomen zo’n 25 procent meer kans op de verschrikkelijke ziekte hebben.

*Ook de hoeveelheid seks is van groot belang. Stelletjes die minstens drie keer per week sex hebben, zien er gemiddeld tien jaar jonger uit dan stellen die twee keer per week of minder de koffer induiken. Veel seks maakt ons simpelweg gelukkig en dat straalt er vanaf.

Conclusie: Zorg dat je veel klaar komt, want er zijn alleen maar voordelen!!! Veel plezier.