Ingrediënten voor 4 personen

250 gram Lasagnebladen

2 Eetlepels olijfolie

1 Ui

2 Eetlepels Tomatenpuree

1 Broccoli

4 Tenen Knoflook

1 Grote Rode Paprika

1 Bakje Champignons

1 Bilkje Maïs

1 Courgettes

4 `Tros Tomaten

1 Pot Basilicum tomatensaus

2 Eetlepels Verse Peterselie

2 Bakjes Ricotta Kaas

1 Eetlepel Sojasaus

2 Eieren

1 Zakje Geraspte Kaas 30+

2 Bollen Mozzarella Kaas

20130527_215111

Bereidingswijze

Fruit de ui en de knoflook zachtjes aan,samen met 2 eetlepels tomatenpuree in een zeer ruime koekenpan en voeg na een minuut of 2 de paprika toe. Doe ook de rest van de groente ( fijn gesneden) in de pan samen met de sojasaus. Voeg als laatste de tomatenblokjes toe, roer alles goed door en laat dit 10 minuten op een zacht vuur pruttelen. Voeg dan de de peterselie door de saus en breng hem op smaak met zout en peper.
Meng in een aparte kom de ricotta, de eieren en de helft van de kaas samen met peper en zout goed door elkaar.
Nu gaan we de groente lasagne opbouwen. Begin met een laag tomatensaus en leg hier een laag lasagnebladen op. Vervolgens smeer je de lasagnebladen in met het ricotta mengsel en daarop een laag met schijfjes mozzarella. Daarna plaats je het groente mengsel.  Herhaal dit 3 maal zodat je een lekker dikke lasagne krijgt. Eindig met de tomatensaus en groentemengsel waarover  je vervolgens de geraspte kaas strooit .
Dek de lasagneschotel af met een laagje alluminiumfolie en plaats hem in de oven. Haal na 20 minuten het folie van de schaal af, zodat de bovenste kaaslaag nog 5 of 10 minuten goudbruin kan kleuren.
Haal de lasagne uit de oven en laat hem op het aanrecht nog even 10 minuutjes rusten zodat ie lekker stevig wordt.

Eet smakelijk

 

 

 

 

 

30 minuten gerecht, lekkere en makelijke gerechten, leuke recepten, gezonde lekkere gerechten en recepten, de lekkerste gerechten maak je zelf

Recept van de week, budget gerecht, goedkoop recept, lekker en gezond, wat eten we vandaag, eenvoudige recept, gezond anno nu