Dit betekent zich goed voelen of het gevoel hebben dat alles in orde is met het lichaam en de geest. Maar ook op maatschappelijke gebied kan er worden gesproken van deze term. Volgens de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt er het volgende mee bedoeld:

een toestand van lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn.

Dit heeft dus niet alleen betrekking op het ontbreken van ziektes of andere gebreken aan een lichaam maar is, in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, veel breder. Gezondheid kan worden gezien als iets subjectiefs. Niet iedereen is immers gelijk en zal een ander oordeel hebben over wanneer men zich wel of niet fit en vitaal voelt. Over het algemeen gaat men er, in het gewone taalgebruik, toch vanuit dat iemand een goede gezondheid heeft wanneer deze geen last heeft van lichamelijke of geestelijke klachten of ziektes.

Beter functioneren

Een goede gezondheid is voor zowel mens, dier als plant erg belangrijk. Daarnaast zal een fit lichaam ook beter functioneren waardoor de eigenaar ervan zich doorgaans veel beter en fitter zal voelen.

Verantwoorde levenswijze

Een menselijk lichaam dient fit gehouden te worden door een gezonde leefwijze aan te hangen. Dit wil zeggen een verantwoord eet- en beweegpatroon en het vermijden van te veel negatieve stress zodat het lichaam en de geest in balans zijn en men optimaal kan functioneren. Door bijvoorbeeld gezond eten krijgt het lichaam alle benodigde bouw- en brandstoffen binnen maar ook vitaminen en mineralen. Hierdoor zal de weerstand toenemen en men minder snel ziek worden en de algemene gezondheid bevorderen. Bovendien zal men ook eerder herstellen na een verwonding of het ondergaan van operatie.

Als u dit zo leest, zult u denken: ” Dat wil toch iedereen!” En toch blijkt het voor zoveel mensen erg moeilijk om zich een gezondere levensstijl eigen te maken. Gezond Anno Nu kan u helpen deze verantwoorde levenswijze na te streven. Dus, aarzel niet langer en meld u vrijblijvend bij ons aan en ervaar wat wij voor u kunnen betekenen.