Er zijn voedingsmiddelen op de markt  waarvan we niet eens weten dat ze gevaarlijke stoffen bevatten. Maar toch zijn het voedingsmiddelen die we dagelijks eten. Ik zal een paar voedingsmiddelen toelichten die we dagelijks eten, maar die toch gevaarlijke stoffen bevatten.

imagesCA6OUPV3

Aardappelen
Aardappelen moet je op de juiste manier bewaren, dat betekent de aardappel niet op een te lichte en vochtige plaats moet bewaren. Bij een op niet juiste manier bewaren produceert een aardappel  een grote concentratie alkaloïde. Deze stof kan diarree en misselijkheid veroorzaken. Zorg dan ook dat je geen gekiemde groene of ingedroogde aardappelen eet.

Bakbananen
Bakbananen bevatten veel serotonine. Deze stof is niet goed voor het hart en kan er voor zorgen dat de slagkracht van het hart vermindert.

Aspartaam
Aspartaam is een middel die ze gebruiken in lightproducten, en die schadelijk kan zijn voor de hersenen van kleine kinderen. Oppassen dus met lightproducten voor kinderen.

Cornflakes
Cornflakes is een product die rijk is aan koolhydraten, zoals aardappelen, rijst, noedels. Deze producten ontwikkelen acrylamide,  bij te lang en sterk verhitten. Deze stof wordt sterk in verband gebracht met kanker.

Drop
Drop is een product die niet geschikt is voor mensen met een verhoogde bloeddruk. In drop zit de stof glycyrrhizine die voor een te hoge bloeddruk en hoofdpijn kan zorgen.

Kaas
Vele kaassoorten zoals bijvoorbeeld Cheddar, Emmentaler, Camembert bevatten de stof tyramine. Deze stof kan zeer gevaarlijk zijn voor parkinsonpatiënten. Geneesmiddelen voor de ziekte parkinson in combinatie met antidepressiva, kan de stof tyramine bloeddrukverhogend werken. Kazen die bereid zijn met rauwe melk kunnen de bacterie listeria bevatten. Deze bacterie kan tijdens de zwangerschap dodelijk zijn voor het ongeboren kind.

 

Rauwe Prinsessenboontjes
In rauwe prinsessenboontjes zit een zeer giftige stof die je darmslijmvlies kan aantasten. Bij een te grote hoeveelheid nuttige van rauwe prinsessenboontjes kan zelfs weefsel afsterven. Maar worden de boontjes gekookt dan verdwijnen de giftige stoffen volledig.

Kiwi
Kiwi maar ook ananas en papaja zijn gevaarlijk voor mensen met een allergie. Deze producten bevatten het enzym actinidine,  dat melkeiwit splitst. Deze stof kan hevige allergische reacties uitlokken.

 

Conclusie
Zorg dat je serieus met je voeding bezig bent, want het kan een hoop problemen voorkomen. En zorg dat je gevarieerd eet, dus niet teveel van een product.