Aantal personen

4 personen

Ingrediënten

2 teentjes knoflook
4 vismoten Dorade
Bleekselderij
1 bakbanaan
½ paprika
1 tomaat
½  ui
1 el piccalilly
½  nootmuskaat
½ blokje  visbouillon

Bereidingswijze

Vis schubben eraf halen dan wassen met zout. Vervolgens de vis 1 uur lang goed in limoensap laten intrekken. De bakbanaan in plakjes snijden en in 4 el olie op laag vuur goudbruin bakken aan beide kanten.

2 teentjes knoflook in tweeën snijden in dezelfde olie van de bakbanaan bakken totdat de teentjes bruin worden. Dit is om de gas uit de vis te halen, om gasvorming te voorkomen.  De moten vis in de olie met knoflook goudbruin bakken aan beide kanten.

Vissaus
Met de olie van de vis maken we de saus. Voeg eerst de paprika en de bleekselderij aan de olie toe. Daarna de ui en als laatst de tomaat. Voeg de piccalilly, de notenmuskaat en het  ½ blokje visbouillon toe. Voeg aan het geheel  4 el water toe en  laat het smoren.

Zie recept Funchi op www.gezondannonu.nl

Serveer tip:
Voeg er een advocado salade bij. Ijsbergsla, 1 advocado, 2 tomatenen 1/2 komkommer.

Probeer dit recept en plaats je reactie hierbij.

Eet smakelijk