Wat is Detox?
Detox betekent het reinigen van het lichaam. Het reinigen van het lichaam wordt al sinds mensenheugenis gedaan.
Vroeger deden ze dat in de vorm van het innemen van kruiden en het masseren van het lichaam. Tegenwoordig zijn er meerdere manieren om het lichaam te reiningen.

Detoxen kan je op elk moment van het jaar uitvoeren. Doordat het mogelijk is om een detox kuur thuis uit te voeren, is het voor steeds meer mensen mogelijk om hun lichaam te reinigen. Zo zijn de meeste diëten thuis uit te voeren en zijn er goede supplementen en klysma’s te koop om het detoxen te ondersteunen.

Detox 2

Waarom Detoxen?
Dagelijks wordt ons lichaam bloot gesteld aan allerlei giftige stoffen, variërend van uitlaatgassen en sigarettenrook tot bewerkte voeding vol kunstmatige geur- kleur en smaakstoffen (E-nummers), niet-biologisch vlees (antibiotica), niet biologische groenten en fruit (pesticide), cosmetica, deodorant, schoonmaakmiddelen, amalgaamvullingen, vaccinaties, bewerkt hout, sierraden, protheses en ga zo maar door. Ons lichaam beschikt over een natuurlijk reinigingproces waarmee schadelijke stoffen uit ons lichaam worden verwijdert, maar als we aan teveel giftige stoffen worden blootgesteld kan ons lichaam het afvoeren van al die toxische stoffen gewoonweg niet meer aan. De giftige stoffen worden in plaats van ze af te voeren opgeslagen in vetcellen, waar ze soms wel jaren kunnen blijven zitten. Vervolgens kunnen deze toxische stoffen allerlei ziektes en aandoeningen veroorzaken, waaronder neurologische aandoeningen en kanker. De enige manier om toch van al die giftige stoffen af te komen is door af en toe een detox te doen, zo dat de vetcellen waarin de stoffen zitten verborgen kunnen worden afgebroken en de toxische stoffen kunnen worden afgevoerd.

Wat voel je na detoxen?
Veel mensen die een detox kuur zijn ondergaan zeggen dat je na een detox kuur je zelf herboren voelt. Je huid zier er stralend uit, je barst van de energie en vitaliteit, je slaapt veel beter, de krampen en pijnen die je had zijn als sneeuw voor de zon verdwenen en je gezichtsvermogen is verbeterd. Daarnaast zul je ook een of meer kilootjes kwijt zijn geraakt, maar het grootste voordeel is toch wel dat je lijf extra bescherming biedt tegen allerlei ziektes en kwalen die kunnen ontstaan als gevolg van langdurige blootstelling aan toxische stoffen. Kortom met een goede detox geef je jouw lichaam een optimale gezondheid cadeau.