Wat is Cellulite? Vaak denken de mensen dat Cellulite alleen voorkomt bij dikke vrouwen, maar dat is niet zo. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, mollig of slank.

Cellulite, ook wel bekend als sinaasappelhuid, is wel een typische vrouwenkwaal. Maar liefst negen op de tien vrouwen krijgt er vroeg of laat mee te maken.

Cellulite is een verkleving en zwelling van de onderhuidse bindweefselstructuur, de structuur die onder de huid zit. Veel vrouwen die te maken krijgen met cellulite storten zich in een intensief bewegingsprogramma en besluiten resoluut te gaan lijnen.

Deze maatregelen, maar wel op een verantwoorde wijze toegepast, kunnen een bijdrage leveren aan het tegengaan van deze ontsierende bobbels en hobbels. Ze kunnen de oorzaak echter niet helemaal bestrijden.

Cellulite Structuur

Verschil cellulite en cellulitis

Cellulite wordt vaak verward met cellulitis. Wanneer in de medische wereld een term eindigt op ‘itis’ dan betekent dit dat het om een ontsteking gaat. Bij cellulitis is dit de ontsteking van de cel. Bij cellulite is er geen sprake van een ontsteking.

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, gaat het bij cellulite om een verkleving en zwelling van de onderhuidse bindweefselstructuur. Deze verkleving en zwelling heeft verschillende oorzaken. Aan sommige van deze oorzaken kun je iets doen, aan andere helaas niet.

Wat is cellulite

Hoe kom ik van Cellulite af? Doordat cellulitis een structureel probleem is, kan je het op elke leeftijd aanpakken en weg krijgen. Hoe? Door specifieke bewegingen die gericht zijn op de probleemzones. Door de spiervezels te versterken, worden de onderhuidse lagen zachtjes naar buiten gedrukt, met als gevolg een zachte en stevige huid. Meer spierweefsel betekent ook een betere vetverbranding, wat vrouwen met onzekerheden over hun heupen, billen en dijen  alleen nog maar meer goed kan doen!

Door te sporten en je te laten begeleiden op het gebied van voeding bij ‘’Gezond Anno Nu’’ ben je in no time van je Cellulite af. Dus meld je aan via info@gezondannonu.nl en ga samen met ons werken aan een mooie strakke huid.