Wil je actief zijn tijdens de Bootcamptraining in de buitenlucht maar de hooikoorts houd je tegen?
Na het lezen van deze tips van Gezond Anno Nu Bootcamp jij binnenkort weer buiten  pol of geen pol.

 Bootcampen met hooikoorts

Tips

 

  1. Straalt de zon en waait er een windje dan is het een slechte Bootcamp dag voor jou. Als het droog, zonnig of winderig is zit er veel stuifmeel in de lucht. Wil je toch actief en uit huis zijn, train dan ’s ochtends en/of na een regenbui.

 

  1. Houd rekening met wáár je gaat Bootcampen. Is er bij jouw sportlocatie veel bos en gras in de buurt, dan is dit geen goede plek om te sporten.

 

  1. Aan zee en hoog in de bergen zit minder stuifmeel in de lucht dan in het binnenland, tip voor je vakantie/sportbestemming!

 

  1. Heb je een geschikte locatie gevonden? Zorg voor voldoende rust tussendoor en een hoge weerstand, dan heeft de hooikoorts minder vat op je.

 

  1. Draag een sportbril om je ogen te beschermen tegen vijandige pluisjes.

 

  1. Ben je klaar met trainen, was dan je sportkleding zo snel mogelijk. Pollen hechten zich namelijk goed aan bezwete kleding.

 

  1. Wil je zeker zijn of Bootcampen verstandig is op bepaalde dagen, volg dan het hooikoortsbericht. Vanaf half mei tot half juli worden er dagelijks hooikoortsverwachtingen gemeld op Radio 1 (na het nieuws van 17.30 uur) en op teletekstpagina 709.

 

  1. Toch last van klachten? Een bezoekje aan je huisarts kan helpen. Medicijnen in de vorm van tabletten, oogdruppels of een neusspray gaan je hooikoorts te lijf.

 

  1. Mensen met aanleg voor astma kunnen tijdens het hooikoortsseizoen last hebben van tijdelijke astma. Piepende ademhaling en prestatieverlies bij allergie kunnen hierop duiden. Een tip voor Bootcampers is om te testen of tijdens hooikoortsklachten de longfunctie niet verslechtert door een allergische vernauwing van de luchtwegen.