20130506_195848

Ingrediënten voor 4 personen

500 gram Asperges
2 theelepel Maïzena
3 Klontje Roomboter (3 eetlepels)
4 Eetlepels Honing
2 Theelepels Oestersaus
2 Eetlepels Franse Mosterd
4 stukjes Zalm van 100 Gram
1 Theekopje Walnoten
400 Gram Krieltjes
2 mes puntjes Peper en Zout
2 eieren
2 Eetlepels Arachideolie
200 gram Geraspte Belegen kaas
2 Eetlepels Gedroogde Italiaanse kruiden
1 Groente Bouillon Blokje

 

Bereidingswijze
Begin met het koken van de Asperges. Kook het in water met een Groente Bouillonblokje. Zorg wel dat ze goed gaar zijn. Vervolgens maak je de Mosterd-Honing saus. Pak een bakje doe er de 2 Theelepels Maïzena in samen met de 4 eetlepels Honing,  2 klontjes Roomboter, 2 theelepels Oestersaus, 2 eetlepels Franse Mosterd en mespuntje peper en meng het tot een glad geheel. Plaats de zalm op een stukje aluminiumfolie en bedruip het met de Mosterd-Honing saus en strooi als laatst de walnoten erover heen. Vouw de Aluminiumfolie dicht en plaats het vervolgens in de oven. Zorg dat de oven is opgewarmd op 200 graden.
Kook de Krieltjes beetgaar en plaats ze vervolgens in een ovenschaal. Strooi de Kaas en de Italiaanse kruiden erover heen. Plaats de schaal in de oven bij de Zalm. Smelt 1 klontje Roomboter en kook de 2 Eieren. Als laatst Plaats de Asperges op een bord en bedruip het met de gesmolten Roomboter en strooi de fijn gesneden ei erover heen. Plaats ook de zalm en de krieltjes op het bord en EET SMAKELIJK.